Najlepsze hamburgery na świecie prosty przepis na Hamburgery

przepis na Hamburgery, hamburgery, łatwe hamburgery, prosty przepis, co zrobić na obiad, co zrobić dziecku na obiad, co zrobić aby dziecko zjadło obiad, przepis, smaczny przepis, mięso mielone, co zrobić z mięsa mielonego,

Przepis na hamburgery

Dziś ide Wam z odsieczą jeśli ktoś nie ma pomysłu na poniedziałkowy oobiad 😉 Mam dla Was mój jeden z ulubionych przepisów ten dotyczy najlepszych Hamburgerów jakie w życiu jadłam! Ptwierdza to mój brat, znajomi, mąż , rodzice i siostra 😉 Każdy kto miał okazję je jeś był zachwycony spróbujcie i Wy a obiecuję, że przepis zostanie z Wami na dłużej !!

Do przygotowania potrzebujemy ( 2 porcje)

  • 500g mięsa mielonego  z SZYNKI wieprzowej. ( jest najlepsze inneg ne kupujcie !)
  • 1/2 białej cebuli
  • 1 czerwoną cebule
  • sos worchester ( jesli ktoś ma jeśli nie, nie musi być;)
  • 2 bułki hamburgerowe MAXI
  • majonez
  • ketchup
  • pietruszkę świeżą natkę
  • 2 duże liście sałaty lodowej
  • 2 plasterki sera
  • 1 pomidor
  • sporą garść małych ogóreczków korniszonych
  • 1 czerwoną cebule
  • sól, pieprz
  • olej
  • ocet winny

Najpierw przygotowujemy MIĘSO:

Siekamy drobno białą cebule wrzucamy ją razem z mięsem do miski doprawiamy solą, pieprzem i sosem worchester. Dokładnie mieszamy składniki ze sobą. Calość przekładamy na deskę dzielimy na 2 równe części i formujemy 2 steki hamburgerowe 😉

SOS:

Sos do hamburgerów składa się z posiekanej drobno natki pietruszki wymieszanej z ketchupem dodajemy odrobinę pieprzu i gotowe.

Przygotowujemy CEBULĘ CZERWONĄ. Siekamy ją na paseczki wrzucamy na rozgrzaną patelnie z olejem polewamy octem winnym. Po podsmażeniu przekładamy do miseczki wyłożonej ręczikiem papierowym aby ją odsączyć.

Kolejnym etapem jest smażenie mięsa i pieczenie bułek w tym samym czasie. Więso kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię z olejem. Pieczemy dosłownie 4 minuty z jednej i 4 minuty z drugiej strony ( ze stoperem w ręku- w przypadku grubości hamburgerów jak na filmie). W tym samym czasie bułki rozcinamy na pół, układamy środkami do dołu na blaszce i wkładamy do piekarnika na 170stopni.

SKŁADANIE HAMBURGERA

najpier spód bułki posmarowany majonezem- cebula czerwona- ser- mięso- sos ketchupowy- ogóreczki korniszone przekrojone na połowki- pomidory- sałata- góra bułki posmarowana majonezem.

Całość zawijamy w sreberko aby ułatwić sobie jedzebnie;) I wkładamy hamburgery do ciepłego ale już wyłączonego piekarnika na kilka minut:) i smaaaacznego!!!!:*

Obiecuję, że ten przepis na hamburgery przypadnie do gustu każdemu!

 

 LINK DO FILMU DLA TEL KOMÓRKOWYCH : https://www.youtube.com/watch?v=hAQjT7ZW3og&feature=gp-n-y&google_comment_id=z12ugdr4otbgh13i204cc52xivasyry4xck

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>